Mahassani nököttää pienenpieni tulokas. Se uiskentelee vielä sävyisästi ja hiljaa äitinsä mahan turvissa, mutta odotamme jo iloisina sen kehittymistä ja kasvua.

Täältä on siis tulossa leikkikaveri Taavetille ja pikku Syrjälälle. Ihmeellistä tämä elämä, kun kaikkea hyvää saa niin sylintäydeltä, sellaistakin, mitä ei ole osannut pyytää edes.

Meillä tuoreilla vanhemmille on täällä onneksi hyvä ja tomera neuvolatäti, nimittäin Mirkamaaria pasteröintimaitokieltoineen kaikkineen! Emme siis joudu hätään pikkuruisen tulokkaamme odotuksessa. Toki varsinaiseenkin neuvolaan suunnistamme pikimiten, joten saa nähdä mitä neuvoja ja opastuksia sieltä annetaan. Suomeen tulemme sattumoisin onneksi joskus maaliskuun aikana, joten ensimmäinen ultra voitanee toimittaa kotomaassa.

Asetumme sunnuntaina uuteen kotiimme Kesäkujalle (Nyár köz 1, H-7624 Pécs, Hungary.) Se on söpö alakerta erään vanhemman rouvan (Kamillan) omakotitalosta. Perhe on ilmeisesti jotain uskontokuntaa edustava, sillä Kamillalla on kahdeksan lasta ja ilmeisesti useampi lapsenlapsi.

Huoneistossamme asui siis puoli vuotta sitten vielä Kamillan äiti, mutta nyt hänen kuoltua Kamilla halusi vuokrata sen lämmitys ym -kulujen peittämiseksi. Huoneistossa on kaikkea mitä tarvitsemme, vuoteet petivaatteineen ja keittiö täysvarustuksineen. Kaikki ei toki ole aivan viimeisen muodin mukaista ja uudenaikaista, mutta on hauskaakin tassutella vähän epätasaisella puulattialla olohuoneessa.

Huoneita on siis: iso olohuone sänkyineen, sohvineen ja työpöytineen. Käytävä vie keittiöön ja pieneen vieras/oleskeluhuoneeseen. Lisäksi käytävän yksi ovi vie pesutiloihin, jossa on vanhanaikainen amme ja onneksi myös suihku sen päällä. Kaunis paikka ja erinomaisen sopiva meille, sillä saamme sisällytettyä vuokraan kaikki kulut (sähkö, vesi, lämmitys), eli asumislisä peittänee suurimman osan asumiskuluistamme.

Odotamme innolla uuteen kotiin asettumista ja minä suunnittelen jo kovasti maalaavani päivät pääksytysten, milloin en ole sauvakävelyllä, maalaamassa koululla tai muuten vain viettämässä laatuaikaa kotona tai Mirkan ja Meerin luona. Tällaista elämää saavat muut kadehtia, siihen olkoon kaikilla täysi vapaus!